Leef! Café

Met het Taalcafé wilden we nieuwkomers in Nederland een plek bieden om met Nederlanders samen op te trekken, de cultuur en taal te leren en elkaar van dienst te zijn op allerlei gebied, praktisch maar ook mentaal. Dit bleek een wederzijds proces. Integreren doen we samen.

Nu de toestroom van nieuwe vluchtelingen is verminderd willen we niet meer alleen focussen op taal. We zijn in de loop van de tijd veranderd, we hebben geleerd en willen graag een ieder ontmoeten die behoefte heeft aan een praatje, gezelligheid of een diepgaand gesprek. Wat we precies gaan doen ligt daarom ook open en zal per keer verschillend zijn. Afhankelijk van wie er komt en waarmee men komt. 

Vaste locatie is de Heerlijkheid Wolfheze, Wolfhezerweg 84. Iedere donderdagavond vanaf 20.00 uur is er een samen zijn met koffie, thee, ontmoeting en gespreksstof.

img-20160921-wa0002

Het oorspronkelijke Taalcafé is ontstaan naar aanleiding van het feit dat in november 2015 een twintigtal mensen uit Irak, Syrie, Sri Lanka en Eritrea in Wolfheze een tijdelijk verblijf hebben gevonden in Wolfheze op het terrein van Pro Persona. Wachtende op een definitieve woning en op scholing, hebben inwoners van Wolfheze het initiatief genomen deze mensen alvast te helpen met inburgeren omdat wachten op school en huis soms wel meer dan een half jaar duurt. En ook al is er een huis en een school, het hebben van voldoende contacten om in de nieuwe situatie zo snel mogelijk gewend te raken is voor inburgeren meer dan noodzakelijk.

Website en hosting: Evidence 2.0