Leef! Nieuws

 

Koffieplus
Nieuw: Koffie Plus; een gezellige morgen tijdens de markt van Wolfheze. Iedereen is welkom voor een praatje, de krant, een spel, gezelligheid, delen of vragen, inspiratie en verbinding. Elke vrijdag van 9.30 uur-12 uur in de Heerlijkheid Wolfheze

 

 

Mannenontbijt – 5 januari 8.00 uur

Een nieuw jaar en nieuwe plannen. Komende zaterdag vindt het eerste mannenontbijt plaatst. Meld je snel aan want dit is TOP voor mannen onder elkaar. 

 Men at breakfast, zaterdag 5 januari, 8.00-10.30 uur in de Heerlijkheid Wolfheze. Inloop vanaf 8.00 uur met een bakkie ☕ – rustig wakker(der) worden. Om 8.30 uur aan tafel.Samen eten, in alle ontspannenheid bijpraten én delen rondom het gespreksthema ‘Nieuwsgierig naar Jezus’.

Breakfast from heaven? Jezus dekt de tafel met jouw aanwezigheid, maar we zullen wel zelf het ontbijt moeten inbrengen. Breng dus zelf wat broodjes en broodbeleg (en wat je een ander nog meer gunt aan ontbijt) mee, dan eten we van ieder’s inbreng. En graag een kleine bijdrage voor de Heerlijkheidheerlijke koffie & thee. Er staat een potje.

Tot zaterdagmorgen! En voel je vrij andere Wolfhezenezen uit te nodigen voor deze tafel!

Adventstijd met kloosteruur en concert met Helena Maria

Toeleven naar Kerst kan op vele manieren. Dit jaar organiseert Leef! wederom een kloosteruur op zaterdagavond waar via een meditatief moment de gedachten worden gericht op de boodschap van Kerst; De komst van een kind naar een wereld verloren in schuld. We nodigen je van harte uit dit mee te maken. Zaterdag 1,8,15 en 22 december, van 20-21 uur.

In de tweede adventsweek komt Helena Maria naar de Heerlijkheid Wolfheze en neemt je mee met oude en nieuwe kerstliederen naar het kind van Bethlehem. Je kunt kiezen tussen de middag- of avondeditie van dit intieme optreden. Inloop 15.30 en aanvang 16.00 uur of inloop 19.30 en aanvang 20.00 uur. Kaarten verkrijgbaar door een mail te sturen naar info@heerlijkheidwolfheze.nl. Entree 7,50 inclusief ontvangst met koffie of thee. www.heerlijkheidwolfheze.nl

Wil je graag iemand een entree voor Helena Maria cadeau geven? Stuur een email met motivatie waarom we jou een extra gratis kaart zouden toesturen. Leef! geeft een aantal kaarten weg. Wees er snel bij want op = op.
annemiek@leef-wolfheze.nl

Taalcafé wordt Leef! Café

Bij het leef Cafe staat de ontmoeting centraal. Oorspronkelijk ontstaan door het Taalcafe, toen mensen uit allerlei windstreken in Wolfheze kwamen wonen en zeer veel behoefte hadden aan ontmoeting om Nederlandse cultuur, taal en mensen te leren kennen. Zowel een verrijking voor Nederlanders als nieuwkomers. Inmiddels blijkt de behoefte breder te liggen en bieden we een avond voor iedereen die iets te delen heeft of graag nieuwe mensen wil ontmoeten. Ook voor een gewoon avondje gezelligheid en een goed gesprek is het Leef!Cafe de plek bij uitstek. Er is zelfs een kast vol spellen en puzzels. Je bent altijd welkom. De mogelijkheid om dieper op de taal in te gaan blijft bestaan, maar hangt samen met de behoefte van de bezoekers.  Koffie en thee zijn gratis. Wil je iets anders bij de bar bestellen dan is dat voor eigen rekening. 

Het idee is om bijvoorbeeld eens per maand iemand de gelegenheid te geven iets van zijn of haar kennis en ervaring te laten delen. Dit kan op allerlei gebied zijn. Je weet veel van de natuur, van opvoeding, van muziek of over cultuur. Je maakt gedichten of andere kunst, er is van alles wat je elkaar zou kunnen vertellen maar wat vaak tijdens onze vluchtige gesprekjes weinig uit de verf komt. We willen zo een platform bieden voor een ieder die wil delen. We zijn dus op zoek naar jou.

 

Seizoen weer van start
En dan is het nieuwe seizoen weer van start. Zondag 19 augustus kwamen we na de zomervakantie voor het eerst weer bij elkaar. We zijn enthousiast om samen te zingen tot God en Hem te aanbidden. De viering ging over het ontdekken van de goede dingen die God geeft. Focus je op het goede want dan zal het kwaad niet overheersen. Niet dat je het leed in de wereld moet negeren, maar vanuit dankbaarheid komt het wel in een ander daglicht te staan. We hopen dat te samen te leren het komende jaar. We blijven weer op zondag samenkomen. Er is nu bijna elke zondag de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Naast de vieringen pakken we de bijbelstudies weer op. Om naar elkaar toe te groeien in geloof. Zondag 26 augustus zal de eerste bijbelstudie plaatsvinden van half 8-9 uur. 

Eerste zondag      Leef! Diner  17.00 – 19.00 uur
Tweede zondag   bijbelstudie   19.30-21.00 uur
Derde zondag      Leef! Lunch   11.00-13.00 uur
Vierde zondag     bijbelstudie    19.30-21.00 uur

 

 

Seizoensafsluiting 

Crea Café sluit af met een gezamenlijke Lunch op donderdag 21 juni. Iedereen neemt een creatief gerechtje mee voor de lunch! Welkom

Zondag 1 juli sluiten we af met een BBQ, bij mooi weer. Iedereen die op welke manier dan ook betrokken is bij Leef! is welkom. Ieder neemt iets mee. voor zichzelf of zijn eigen gezin. Bij regen, eten we binnen, maar dan zonder BBQ.

 

De tijden veranderen;
De Leefvieringen gaan naar de eerste en derde zondag van de maand

Van af de maand mei is het Leef! Diner niet meer op de tweede maar op de eerste zondag van de maand. Dat betekent dat 6 mei we weer samen dineren. Vanaf 16.45 uur is de deur open voor koffie. We vieren samen het leven met God en mensen door te zingen, te bidden en stil te staan bij een thema dat aansluit op het moment.  Het thema zal Vrijheid zijn. Vanaf 18.00 uur begint de maaltijd.
Ook de Leef! Lunch verandert van plaats in de maand. In plaats van de vierde zondag wordt het nu de derde zondag. De eerstvolgende Leef! Lunch vindt dus plaats op zondag 20 mei. We vieren het Pinkserfeest! Koffie vanaf 10.45 uur.

De wonderwolk komt naar Wolfheze met  ”Nu even Niet”
Voorstelling waarbij we achter Jona aan reizen die even geen zin heeft om de dingen te doen die hem zijn opgedragen. Hij vlucht weg en gaat op reis. Komt in een zware storm op zee terecht en ontdekt dat er maar 1 iemand is die die storm kan stillen. Voorstelling met een boodschap voor jong en oud. Www.wonderwolk.nl

Pannenkoeken eten voor vluchtelingen in Griekenland
Aansluitend eten we pannenkoeken voor het goede doel. Opbrengst gaat naar project in Griekenland om vastzittende vluchtingen te voorzien van voedsel, dekens en een beetje menselijke aandacht. 
https://www.facebook.com/renske.huizenga/posts/10208198993691943

 

Leef! Wolfheze wenst jou veel positieve inspiratie in 2018

Met het nieuwe jaar zijn er ook weer nieuwe activiteiten. Speciale aandacht voor het BIJBELS DRAMA WOLFHEZE. Klik hier voor de nieuwsbrief van januari. nieuwjaarsbrief Leef! 2018

Vier Kerst met Leef! Lunch, Liederen en film

Na drie adventsmomenten in soberheid vieren we zondag 24 december het feest van de geboorte van Jezus. We beginnen om 11.00 uur met het zingen van liederen en het luisteren naar het echte Kerstverhaal. Heb je een favoriet lied, dan mag je dat inbrengen. Daarna lunchen we samen. Ieder brengt waar mogelijk iets mee. vanaf 14.00 uur starten we met de film The case of Christ.

Kloosteruur voor het bewust toeleven naar Kerst 

De feestmaand staat voor de deur met Kerst als hoogtepunt.Te midden van alle drukte zijn we even echt stil om de boodschap van Kerst tot ons door te laten dringen. 

Van harte Welkom op de zaterdagavonden voor Kerst. Van 20-21 uur in de stilteruimte aan de Wolfhezerweg 84.

Opgelet: De Leef!Lunch zondag 26 november is niet om 1100.uur maar om 13.00 uur. Ieder neemt iets mee en we delen samen. 

Vanavond gaat het Leef! Cafe niet door. 

Nieuw: Sporten in de gymzaal van Wolfheze

Wat is er leuker om samen te doen dan sporten? We luiden graag samen met jou het weekend in met een actief spelletje volleybal, basketbal, badminton of wat je ook bedenkt en uitvoerbaar is. Vanaf een jaar of tien tot honderd…. Het campinggevoel was groot de eerste keer. 

Leef! Café: vertel het voort

Het Leef! Café is duidelijk nog in de opstartfase. Na het verhalen vertellen, wat erg leuk is om te doen, hebben we de film The Blind Side gekeken. Volgende keer willen we toch weer de nadruk leggen op ontmoeten. Ken of ben je een Wolfhezenaar die graag nieuwe mensen ontmoet. Kom gerust langs. De koffie staat klaar. We zien je graag. 

Nieuw in Wolfheze: Leef!Café 
We gaan elkaar verhalen vertellen. Leuk voor iedere Wolfhezenaar. Dit najaar op proef: elke derde woensdag van de maand. Dus welkom op 20 september, 20.00 uur. Koffie en thee gratis, lekkernijen zelf mee te nemen en andere drankjes tegen betaling. Wolfhezerweg 84.

 

Doe mee met het spel 365 Verhalen en leer je buren beter kennen. Van Diepzinnige tot hilarische verhalen. Jij bepaalt wat je vertelt. 

 

 

 

 

Nieuw: Leef!café en Leef!diner

We hebben er weer zin in. Na rust en ruimte weer tijd voor samenkomen en verbinden. Voor alles is een tijd zegt de Prediker. Fijn om een aantal mensen weer te hebben gezien tijdens de zondagse Leef!lunch afgelopen zondag.
Er zijn nieuwe plannen. Eens in de maand op de derde woensdag willen we een Leef!café houden van 20-23.00 uur. Idee is ontmoeting rondom een thema, film activiteit. Iedereen is  vrij iets in te brengen. Graag zelfs. De eerste keer is op 20 september. Het programma volgt nog.
Daarnaast komen er Leef!vieringen op zondagmiddag; Leef!diner. Hetzelfde concept als de Leef!Lunch, maar dan ”s avonds van 17.00-19.00 uur. Elke tweede zondag van de maand. De eerst volgende keer is zondag 10 september.

Crea donderdag nu ’s middags

Het crea moment verschuift van de ochtend naar de middag. Van 13.00 – 15.00 uur welkom om samen met andere vrouwen iets moois te maken. Neem vooral je eigen ideeen mee. Eerstvolgende keer is donderdag 31 augustus.

Vakantietijd

Alle activiteiten zijn even gestopt. Voor ons wel even fijn om los te komen van alle ritmes en routines. Ook tijd om even rustig dankbaar terug te kijken naar wat allemaal afgelopen seizoen is gebeurd. En dat is nogal wat. Mooie ontmoetingen tijdens de zondagse vieringen, diepgang op de gespreksgroepen rondom de bijbel,  er is een creatieve vrouwenclub ontstaan waar zowel Nederlandse als buitenlandse vrouwen bij aansluiten. Heel gezellig, we leren elkaars taal, cultuur en staan open voor creatieve ideeën: resultaat van de afgelopen maanden waren sieraden, vilten tasjes, boodschappentassen van allerlei stof, en onder meer pannenlappen gemaakt met quilttechniek. 
De Taalcafé avonden zijn altijd druk bezocht. Mooi om te zien hoe mensen de weg ontdekken in hun nieuwe woonplaats en wat vastigheid opbouwen. Maar er blijft veel te doen en de taal blijft aandacht vragen. Vanwege de start van het Taalcafé in Renkum zijn we van woensdag naar donderdagavond gegaan. Hierdoor zijn er weer nieuwe mensen bijgekomen. 
Kortom het bruist aan ideeën en activiteiten. Voor het komende seizoen gaan we deze weken rustig nadenken hoe we verder gaan. Kom gerust met je ideeën. We bidden om leiding en wijsheid en om enthousiaste mensen die met ons mee willen doen. Er is altijd iets te doen wat bij je past. Voor een ieder een gezegende zomer en graag tot ziens. 

Crea donderdag

Donderdag 13 april start de workshop quilten of patchwork. Er is nog plaats voor 3 mensen in de groep. Margriet Modderkolk uit Heelsum is workshop leider. Zij heeft al 30 jaar ervaring met diverse technieken. Deze workshop is voor beginners, maar er wordt wel maatwerk geleverd. Oftewel, als je al eens iets hebt gedaan, gaan we gewoon een stapje sneller. Kosten voor 3 ochtenden 30 euro. Meld je aan bij Annemiek Nijeboer 0628459398

 

Taalcafé is jarig

Donderdag 6 april vanaf 19.00 uur vieren we feest. We gaan spelletjes doen, foto’s kijken van het afgelopen jaar, we verwachten toespraken, en iedereen neemt wat lekkers mee te eten en te drinken. Iedereen hartelijk welkom.

Crea Donderdag

Iedereen is welkom van 10.00-12.00 uur tijdens de Crea Donderdag. We maken er een gezellige ochtend van en maken zelf spullen voor de verkoop. Meedoen is gratis, wil je graag meenemen wat je maakt dan koop je dat voor een klein prijsje. Momenteel hebben we vilten tasjes en gehaakte eierdopjes. Wordt ook op bestelling gemaakt naar wens. Opbrengst is voor materiaalkosten en het Taalcafé.

Nu:
Kaartverkoop theatervoorstelling “Alles Goed” van Spraakversterker

Theatermaker en NT2 docent Timo van den Heuvel komt woensdag 15 februari naar het Taalcafé in Wolfheze. Hij zal met zijn voorstelling nieuwkomers in Nederland op eenvoudige maar hilarische wijze meenemen in de act. Doel is met plezier Nederlands te leren. Niet alleen woordjes en grammatica stampen, maar luisteren en meepraten, gevoel krijgen op de taal. Ook leuk voor Nederlanders, je krijgt een inkijkje in hoe moeilijk het is de taal te leren en er is gelegenheid voor een Nederlands praatje tijdens een kop koffie.   Aanmelden via annemieknijeboer@gmail.com of 06 28459398. Kaartjes kosten 2 euro. 

Internetcafé
Vanaf donderdag 12 januari kan gebruik worden gemaakt van vier pc’s en met internet. Wie thuis niet uit de voeten kan met internet of computers kan via het Internetcafé hulp vragen. Er is gelegenheid om een print te maken en om bijvoorbeeld taalcursussen via het internet te volgen. Om uit de kosten te komen staat er een potje voor een vrijwilige bijdrage. Wil je graag helpen bij het Internetcafe, je bent van harte welkom. Voor meer info: Annemiek Nijeboer 06 28459398

Crea Donderdag
De nieuwe naam voor de creatieve ochtenden met Mieke Heidema en Dora Schenkel. Wolfhezer inwoners verzorgen een creatieve ochtend. Wil je eens komen kijken of heb je ook een idee om samen iets te maken? Wil je jouw creativiteit delen. Kom gerust langs of neem contact op. Eens in de twee weken op donderdag.
Entree is gratis. Wel staat er een potje voor bijdragen in de kosten. Die liggen gemiddeld op vijf euro per keer, afhankelijk van de benodigde materialen.

Eerstvolgende workshop is: Vilten, 19 januari 10.00-11.30 uur

Voor alle crea-data houdt de website of facebook in de gaten

Workshop Vilten
Donderdagochtend 1 december om 10 uur start de eerste workshop vilten onder leiding van Mieke Heidema en Dora Schenkel, beide woonachtig in Wolfheze. Zij leren je de basistechnieken van het vilten. Na een eerste bijeenkomst wordt met de gemaakte viltstof een tasje of etuitje gemaakt. De tweede workshopronde is donderdag 15 december. Als je kleine kinderen mee wilt nemen is dit geen probleem. Naast iets moois maken is ontmoeting een belangrijk doel van de ochtend. Samen iets maken is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen.
De kosten voor materiaal, koffie en thee zijn per keer ongeveer 4 euro. Hiervoor staat er een potje waarin ieder naar draagkracht kan bijdragen. Opgave bij Annemiek Nijeboer, annemieknijeboer@gmail.com, 0628459398

Winterbuffet
Inschrijving is geopend voor het Winterbuffet. Er is een beperkt aantal plaatsen dus wees er snel bij. Het buffet is geopend voor mensen die nieuw in Wolfheze wonen, mensen die graag nieuwe contacten opdoen, mensen die weleens samen willen eten in plaats van alleen en mensen die om welke reden dan ook gezelschap zoeken met andere Wolfhezenaren. 
Tijd en plaats: Woensdag 14 december om half 6 aan de Wolfhezerweg 84.
Zo mogelijk zelf meenemen: voorgerecht, hoofdgerecht en of toetje. Bij opgave melden wat je meebrengt en voor hoeveel personen. Voor drinken wordt gezorgd.

Om 19.00 uur gaan we naar buiten om bij het ontsteken van de lichtjes in de Kerstboom te zijn. Hierbij wordt muziek ten gehore gebracht en wordt gezellig chocolademelk en gluhwijn geserveerd.

Organisatie: Een samenwerking van Solidez, Jumbo Kerstactie, Taalcafé, en Leef!Wolfheze. Opgeven via email: annemieknijeboer@gmail.com

 

 

 

Website en hosting: Evidence 2.0