Wat doet Leef!

Leef! Lunchmeeting
Maandelijkse meeting waarbij gezelligheid, lekker eten, een goed gesprek, een spel of creatieve bezigheid, muziek of film ons dichterbij elkaar en bij God brengen. Iedereen is welkom van jong tot oud.  Iedere vierde zondag van de maand van  10.45- 13.00 uur, aan de Wolfhezerweg 84.

Ontmoeting tussen God en mensen staat centraal tijdens de viering. Ons verlangen is samen te komen waarbij ieder zijn inbreng heeft. We willen dit doen zoals de eerste christengemeenten dat ook deden. Het is verwoord in de brief aan de Korinthiërs in hoofdstuk 14 vers 26:Broeders en zusters, wat betekent dit voor uw samenkomsten? Wanneer u samenkomt draagt iedereen wel iets bij: een lied, een onderwijzing, een openbaring, een uiting in klanktaal of de uitleg daarvan. Laat alles tot opbouw van de gemeenten zijn.
Als je kinderen mee wilt nemen die het moeilijk vinden een uur rustig mee te doen, dan willen we dat graag even van tevoren weten. Dan kunnen we daar rekening mee houden.
Om 12 uur lunchen we, waarbij een ieder wat meeneemt. Zo delen we wat God ons heeft gegeven.

Leef! diner 
Elke tweede zondag van de maand komen we samen van 17.00-19.00 uur. Hetzelfde concept als de lunchviering alleen dan op een ander moment van de dag. 

Crea Cafe
Een wekelijkse activiteit voor vrouwen om elkaar te ontmoeten en samen iets moois te maken. Het is ontstaan toen vluchtelingen in Wolfheze kwamen om een ontmoeting te creëren tussen Nederlandse vrouwen. Inmiddels is het voor zowel de Nederlandse als de buitenlandse vrouwen een mooi moment van inspiratie geworden. 

Koffie Plus
Een gezellige morgen tijdens de markt van Wolfheze. Iedereen is welkom voor een praatje, de krant, een spel, gezelligheid, delen of vragen, inspiratie en verbinding. Elke vrijdag van 9.30 uur-12 uur in de Heerlijkheid Wolfheze

Sportuurtje
Elke vrijdagavond voor jong en oud is er sport en spel in de gymzaal van Wolfheze. Twee keer per maand wordt er floorball gedaan en de ander keren is er een ander balspel of sport. Je hoeft niet heel goed te zijn in sporten en je hoeft je niet aan te melden. Kom rustig eens meedoen. Entree 2,50 per keer. Leeftijd: van 10 – 80. Je bent welkom. Contact: Maarten Nijeboer en Jan Martin Berghuis

Goedemorgengebed
Elke zaterdagmorgen van 8.30-9.00 uur is er gebed voor het dorp Wolfheze en voor elkaar. 

Bijbelstudie
In het nieuwe seizoen 2018/19 starten we met met een bijbelstudiegroepje voor mensen die de diepte van de bijbel en het christelijk geloof willen ontdekken. Elke tweede en vierde zondagavond van 19.30-21.00 uur

Hierbij een handreiking bijbelkring om verwachtingen te managen. 

Alphacursus
Regelmatig wordt er Alphacursus gedaan. Hier worden de basics van het christelijk geloof in 10 avonden uiteengezet.  Of je nu van christelijke huize bent en alles weer eens wilt afstoffen of je bent geïnteresseerd en je bent niet met geloof grootgebracht, alle vragen kunnen gesteld worden. Geen voorkennis nodig. Informatie bij Erwin van Wonderen 0629270010 of Annemiek Nijeboer 06 28459398 of mail annemieknijeboer@gmail.com   http://www.alpha-cursus.nl/

Bear Grylls: ‘Mijn grootste avontuur’

Bear Grylls staat bekend als de belichaming van avontuur en survival in de wildernis. Maar dat was niet zijn grootste avontuur. 

In de afgelopen jaren is Bear Grylls bij het grote publiek de belichaming geworden van avontuur en survival in de wildernis. Hij was reservist in de Britse speciale legereenheid SAS, heeft de Mount Everest beklommen, navigeerde door het Noordwestelijke Doorvaart in het poolgebied van Canada en vloog met een paramotor over de Himalaya.

Behalve avonturier, schrijver en tv-presentator is Bear Grylls ook deelnemer geweest op Alpha. Hij vertelt daarover in onze wereldwijde campagne, waarin we mensen uitnodigen het geloof te onderzoeken.

Verhalen over de hele wereld

Of het zich nu op de straten van de Filippijnen afspeelt of op de trottoirs van New York, de reis is voor ieder mens weer anders en iedereen heeft een uniek verhaal. Bij Alpha hebben we het voorrecht om verhalen te horen van over de hele wereld. We stuiten op zoveel verhalen van hoop, geloof en ontdekkingen.

Het verhaal van Bear Grylls is er een uit de miljoenen zeer gevarieerde verhalen van mensen die de grootste vragen van het leven gingen onderzoeken zonder te weten wat ze zouden ontdekken. Ondanks een leven dat in het teken staat van risico’s, gevaar en het onbekende, omschrijft Bear Grylls deze zoektocht als ‘mijn grootste avontuur’.


Marriage en Pre-Marriage
De Marriage Course kun je zien als een investering in je relatie. Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en zinvolle manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid.  De Marriage Course is voor ieder stel dat wil samenwerken aan en investeren in hun relatie. In zeven avonden die we beginnen met een ontspannen maaltijd komen de volgende onderwerpen aan de orde.De Pre-Marriage course duurt vijf avonden en is gericht op jonge stellen.

  • Sterke fundamenten leggen
  • De kunst van het communiceren
  • Conflicten oplossen
  • Kracht van vergeving
  • Ouders en schoonouders
  • Goede seks
  • Liefde in actie

Bij voldoende aanmeldingen kunnen we in overleg een cursus starten. Info: Annemiek Nijeboer 0628459398 email annemiek@leef-arnhem.nl

Muziekgroepje
Tijdens de diverse meetings is er altijd ruimte voor muziek. Idee is om een groepje te vormen die een muzikale noot voorbereid. Spontane acties ook welkom. Meld je aan via .annemiek@leef-arnhem.nl

 

 

Website en hosting: Evidence 2.0